Vizija Brata Beaulieua o Tajnama Otkrivenja 17

 

 

Amos 3:7 Ta ništa ne čini Gospodin GOSPODIN a da tajnu svoju ne otkrije svojim slugama prorocima.

Povratak na Glavnu Stranicu


 

 

 

Bog nam kaže u Amosu 3:7 da neće učiniti ništa (osim) ako prvo ne otkrije svoje tajne svojim slugama prorocima. Biblija i Ellen White nam govore da će dar proroštva postojati u crkvi sve do kraja vremena u svrhu jedinstva, izgrađivanja crkve i kao sredstvo kojim Bog otkriva svoju tajnu Njegovim ljudima. Ono što slijedi je vizija koju mi je Bog dao za Njegov narod u vezi igrača iz Otkrivenja 17. Ova se istina NIKADA PRIJE nije razjasnila, osim dijelom iz prošlih vizija koje su mi dane, ali nikada ovako potpune u objavi, kao ovog 14. ožujka, 2016. Ni Ellen White, ni bilo koji drugi izvor nije mogao objasniti tajne koje mi Duh Sveti otkriva u ovoj viziji.

 

Postoje vrlo važni razlozi zbog kojih ova otkrivenja nisu otkrivena čovječanstvu prije ovog vremena. Ja nemam slobodu dati razloge, ali neki od njih će biti empirijski za razuman um dok proučavate ovaj rukopis. Nepobitni dokazi otkriveni u ovoj viziji dokaz su iskrenom istražitelju istine da je Božji dar Duha Proroštva Njegovoj crkvi živ i još uvijek djeluje među Njegovim istinskim narodom u ovom vremenu kraja. Neki su izrazili mišljenje da su istine mojih mnogih vizija bile najčudesniji fascinantni fenomen, a mnogima su i dalje samo fenomen. Upravo one osobe koje su najviše slavile moje vizije, nisu podržale moju službu. Na taj način, objavljena istina, za njih je zanimljiv dokaz koji nisu mogli dobiti na drugi način, i nepobitan dokaz da na sve to gledaju samo kao na zabavu. Kao što je rekla Ellen White, čak i Laodicejci vole biti tamo gdje se govori istina, ali ne žele se obazirati na istinu niti ju podupirati. Jedna od velikih tajni Pisma koja nikada nije bila otkrivena Božjem narodu jest identitet zvijeri koja nosi ženu bludnicu. Adventistički pioniri sigurno su identificirali ženu kao poganski i papinski Rim. Ali vođe crkve SDA-a nisu znali objasniti zvijer koja nosi ženu, drugim riječima:

 

"Zvijer koju si vidio. To jest, zvijer iz stiha 3. Ivanu nije pokazana zvjer iz stanja 'bijaše', ili iz stanja 'nije', nego u oživljenom stanju nakon perioda 'nije'. Ipak, anđeo ukratko prepričava prošlu karijeru ovog strašnog stvorenja kao čin identificiranja zvijeri koju je Ivan vidio (pogledaj stihove 8-11)." SDA Bible Commentary, Vol. 7, str. 853. Col. 1.

 

Pogledajmo četiri stiha koja se navodi u SDA biblijskom komentaru o zvijeri – Otkrivenje 17:8-11:

 

Otk 17:8 Zvijer koju si vidio bijaše i nije; i izići će iz bezdana i u propast otići: i zapanjit će se oni koji žive na zemlji, čija imena od utemeljenja svijeta nisu zapisana u knjizi života, kada vide zvijer koja bijaše i nije, a ipak jest.

 

Otk 17:9 Tu treba uma koji ima mudrosti. Sedam glava sedam je brda na kojima žena sjedi.

 

Otk 17:10 I kraljeva je sedam: pet ih je palo, jedan jest, drugi još nije došao; a kada on dođe, treba ostati kratko vrijeme.

 

Otk 17:11 A zvijer koja bijaše i nije osmi je, i od onih sedam, i u propast ide.

 

Zaključci iz gornjih stihova:

 

§  Zvijer koja je jednom bila, a onda nije, i onda će uzaći iz bezdana i otići u propast. Pokazano mi je u viziji da je ova zvijer Sotona koji je nekoć bio (na nebu), a onda nije (dok je u bezdanu), a kasnije će (budućnost) uzaći iz bezdana.

 

§  Ova zvijer se razlikuje od sile rimske zvijeri i kipa te zvijeri, jer ova zvijer izlazi iz bezdana.

 

Otk 17:3 I odnese me u duhu u pustaru; i ugledah ženu gdje sjedi na skrletnoj zvijeri, punoj bogohulnih imena, i ima sedam glava i deset rogova.

 

Otk 17:7 I reče mi anđeo: “Zašto se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu te žene i zvijeri koja je nosi, koja ima sedam glava i deset rogova.

 

Otk 17:8 Zvijer koju si vidio bijaše i nije; i izići će iz bezdana i u propast otići: i zapanjit će se oni koji žive na zemlji, čija imena od utemeljenja svijeta nisu zapisana u knjizi života, kada vide zvijer koja bijaše i nije, a ipak jest.

 

SVE IZ PISMA O ZVIJERI IZ BEZDANA

 

Otk 9:1 zatrubi peti anđeo; i vidjeh neku zvijezdu kako pade s neba na zemlju: i bijaše mu dan ključ od ždrijela bezdana.

 

Otk 9:2 I otvori on ždrijelo bezdana i podigne se iz ždrijela dim kao dim goleme peći, i pomrači se sunce i zrak od dima iz ždrijela.

 

Otk 9:11 I imahu nad sobom kralja, anđela bezdana, kome je na hebrejskome ime Abadon, a na grčkome ima ime Apolion.

 

Otk 11:7 A kada dovrše svoje svjedočanstvo, zvijer koja izlazi iz bezdana zaratit će s njima i pobijediti ih, i ubiti.

 

Otk 17:8 Zvijer koju si vidio bijaše i nije; i izići će iz bezdana i u propast otići: i zapanjit će se oni koji žive na zemlji, čija imena od utemeljenja svijeta nisu zapisana u knjizi života, kada vide zvijer koja bijaše i nije, a ipak jest.

 

Otk 20:1 I vidjeh anđela gdje silazi s neba s ključevima bezdana i s velikim lancem u ruci.

 

Otk 20:3 i baci ga u bezdan, i zaključa ga te zapečati nad njim da više ne zavodi narode dok se ne navrši tisuću godina; a nakon toga treba biti odriješen na kratko vrijeme.

 

Broj 3 značenje riječi Abadon iz Otkrivenja 9:11

 

http://www.linkedword.com/rev/9/-9/0

 

Transliteration:

Abaddon {ab-ad-dohn'}

Word Origin:

of Hebrew origin 11

TDNT:

1:4,1

Part of Speech:

noun masculine

Usage in the KJV:

Abaddon 1

Total: 1

Definition:

Abaddon = "destruction"

1.               Ruin (ruševina)

2.               Destruction (uništenje)

3.               the place of destruction (mjesto uništenja)

4.               the name of the angel-prince of the infernal regions, the minister of death and the author of havoc on the earth (Ime princa-anđela paklenih krajeva, službenik smrti i autor opustošenja na zemlji)

TDNT - Theological Dictionary of the New Testament 
TWOT - Theological Word Book of the Old Testament

http://www.linkedword.com

 

Broj 623 Značenje Riječi Apolion u Otkrivenju 9:11

 

Transliteration:

Apolluon {ap-ol-loo'-ohn}

Word Origin:

active participle of 622

TDNT:

1:397,67

Part of Speech:

proper name masculine

Usage in the KJV:

Apollyon 1

Total: 1

Definition:

Apollyon = "Destroyer"

1.               the angel of the bottomless pit, the Destroyer (Anđeo bezdana, Uništavatelj)

TDNT - Theological Dictionary of the New Testament 
TWOT - Theological Word Book of the Old Testament

http://www.linkedword.com

 

Trebalo bi svima biti jasno da je Sotona/Lucifer zvijer koja izlazi iz bezdana. Pokazano mi je da nije slučajno da Otkrivenje 9/11 identificira istu zao entitet koji je nadahnuo katastrofu 11. rujna u New Yorku. Pokazano mi je da je to bila Sinagoga Sotonina preko cionizma u Izraelu koja je organizirala i ispunila uništenje 11. rujna u svrhu razjarivanja Sjedinjenih Država da oni uništi sve okolne neprijateljske nacije Izraela. Pokazano mi je da je cionizam gorki neprijatelj katolicizma, bludnice iz Otkrivenja 17. Isus je rekao za židovsku organizaciju koja ga je ubila da je SINAGOGA SOTONINA, a taj entitet nije nestao s lica zemlje kad je Hram bio uništen 70.godine. Tada se činilo da je zvijer iz Otkrivenja 17 prestala postojati, baš kao što je Rimokatolicizam izgledao kao da je pao kad je Papa bio zarobljen 1798. godine: https://www.google.ca/?gfe_rd=cr&ei=XEL_VfSYO6KV8QfP1LyQBg&gws_rd=ssl#q=pope+taken+captive+1798

 

Hrvatska poveznica: https://www.google.ca/search?ei=1wBXW8rSINDQwQKXm5n4BQ&q=papa+zarobljen+1798&oq=papa+zarobljen+1798&gs_l=psy-ab.3...8565.15061.0.16734.19.19.0.0.0.0.255.2345.0j9j4.13.0....0...1c.1.64.psy-ab..6.11.1897...0j0i67k1j0i22i30k1j0i22i10i30k1j33i160k1.0.-p6FWMOQQ_I

 

"General Berthier marširao je u Rim, ušao je bez suprotstavljanja 10. veljače 1798., i proglasio Rimsku Republiku, te zatražio od pape odricanje od svoje zemaljske vlasti. Na njegovo odbijanje odveden je u zatvor, a 20. veljače bio je odveden iz Vatikana do Siene, a odande do Certosa kod Firence."

 

Pokazano mi je da postoje dvije moćne svjetske sile (rimokatolicizam i cionizam) koji nastoje kontrolirati svijet pod Novim Svjetskim Poretkom i da ih predstavljaju dvije različite zvijeri Otkrivenja 13 i 17, obje imaju deset glava i deset rogova. Ove dvije različite zvijeri imaju izuzetne paralele: obje imaju 7 glava i deset rogova. Obje sjede na 7 gora. Jeruzalemski (sotonski cionizam) sjedi na sedam gora - kao i Rim što možemo vidjeti na sljedećim dokazima koje su uhvatile moju pozornost u prošloj viziji:

 

Pokazano mi je da sveci iznose svjedočanstvo 42 mjeseca, odnosno tri i pol godine nakon što je rana izliječena, Otkrivenje 13:1-5, kaže:

 

Otk 11:7 A kada dovrše svoje svjedočanstvo, zvijer koja izlazi iz bezdana zaratit će s njima i pobijediti ih, i ubiti.

 

Na kraju 1260. dana Daniela 12 i Otkrivenja 13, mučeništvo svih kršćana osim 144,000 će započeti. U ovom trenutku POČINJE Ezekiel 9 i kreće s otpalim Jeruzalemom, SDA crkvom, a završava kasnije s Babilonom, kad bude ZREO ZA UNIŠTENJE, The Great Controversy, pp. 653-656.

 

SEDAM GORA RIMA https://en.wikipedia.org/wiki/Seven_hills_of_Rome

 

SEDAM GORA JERUZALEMA http://www.askelm.com/prophecy/p000201.htm

 

https://bible.org/seriespage/chapter-4-evidence-jerusalem-harlot

 

Dvije Različite Zvijeri sa 7 Glava i 10 Rogova

 

Dn 7:7 Nakon toga gledah u noćnim viđenjima te ugledah četvrtu zvijer, strašnu i užasnu i izvanredno jaku; ta imaše velike željezne zube: žderala je i lomila, a ostatak gazila nogama; i bijaše različita od svih zvijeri koje bijahu prije nje, i imaše deset rogova.

 

Dn 7:20 i o deset rogova što mu bijahu na glavi, i o jednome drugome rogu koji se podigao i pred kojim su tri pala; to jest o tome rogu koji je imao oči, i usta koja su govorila nadasve velike stvari, koji izgledom bijaše krupniji negoli njegovi drugovi.

 

Dn 7:24 A deset rogova iz toga kraljevstva jesu desetorica kraljeva koji će ustati; i još jedan će ustati nakon njih: on će biti različit od prijašnjih i on će pokoriti tri kralja.

 

Otk 12:3 I pokaza se drugo znamenje na nebu: i gle, zmaj velik, crven, imaše sedam glava i deset rogova, a na glavama mu sedam kruna.

 

Otk 13:1 I stadoh na morski žal; i ugledah gdje iz mora izlazi zvijer koja imaše sedam glava i deset rogova, na njegovim rogovima deset kruna, a na glavama ime bogohulno.

 

Otk 17:3 I odnese me u duhu u pustaru; i ugledah ženu gdje sjedi na skrletnoj zvijeri, punoj bogohulnih imena, i ima sedam glava i deset rogova.

 

Otk 17:7 I reče mi anđeo: “Zašto se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu te žene i zvijeri što je nosi, koja ima sedam glava i deset rogova.

 

Otk 17:12 I deset rogova koje si vidio deset je kraljeva, koji još nisu primili kraljevstvo, ali primit će vlast kao kraljevi na jedan sat zajedno sa zvijeri.

 

Otk 17:16 A deset rogova koje si vidio na zvijeri, oni će zamrziti Bludnicu, i opustošiti je i ogoliti, i meso joj pojesti, a nju ognjem spaliti;

 

Molim da pozorno primijetite razliku između velikog crvenog zmaja koji se pojavljuje kao ČUDO NA NEBU, LUCIFER/SOTONA, koji ima sedam glava i deset rogova, izlazi iz bezdana i pojavljuje se na nebu kopirajući drugi dolazak Isusa Krista i zvijeri iz Otkrivenja 13:1 koja ima sedam glava i deset rogova. Zvijer  crvena zmaj djeluje pod cionizmom nakon što se Vatikan spali. Zvijer iz Otkrivenja 13 je Rimokatolicizam i njego kip, otpali protestantizam, koji djeluje tijekom prvih tri i pol godine nakon izdavanja Nacionalnog Nedjeljnog Zakona.

 

"I stadoh na morski žal; i ugledah gdje iz mora izlazi zvijer koja imaše sedam glava i deset rogova, na njegovim rogovima deset kruna, a na glavama ime bogohulno. Zvijer koju vidjeh bijaše poput leoparda, stopala mu bijahu kao u medvjeda, a usta njegova kao usta lavlja: i dade mu zmaj svoju silu, i svoje prijestolje, i vlast veliku. I vidjeh da mu jedna od glava bijaše kao nasmrt zaklana; i bi mu izliječena smrtna rana: i sva se zemlja zanese za zvijeri. I pokloniše se zmaju koji dade vlast zvijeri; i pokloniše se zvijeri govoreći: “Tko je kao Zvijer? Tko može zaratiti s njim?” – Otkrivenje 13:1-4

 

Ova složena zvijer, kojoj je zmaj dao ovlasti za vladanje svijetom, prikladna je slika vlasti kojom se Sotona hvalio kad je uzeo Isusa na vrh planine i "pokazao mu sva kraljevstva svijeta u trenutku vremena. I reče mu đavao: »Tebi ću dati svu ovu vlast i slavu njihovu jer je meni predana i dajem je komu god hoću. Ako se dakle ti pokloniš preda mnom, sve će biti tvoje." Luka 4:5-7

 

Pored složene zvijeri iz Otkrivenja 13, imamo mnogo antikrista, kaže Pismo i Ellen White.

 

1Iv 2:18,19 "Dječice, posljednji je trenutak i, kao što ste čuli da dolazi antikrist, već sada su se mnogi antikristi pojavili, po čemu znamo da je posljednji trenutak. Od nas su izišli, ali nisu bili od nas; jer da su bili od nas, sigurno bi ostali s nama: ali izišli su, kako bi očitovali da nisu svi od nas.

 

"Ne sjećate li se da sam vam to govorio još dok sam bio kod vas? I sada znate što ga zadržava da se otkrije u svoje vrijeme. Jer tajna bezakonja već je na djelu, samo ima tko ga sada zadržava dok ne bude uklonjen. I tada će se otkriti Bezakonik. Njega će Gospodin zatrti dahom usta svojih i uništiti pojavkom dolaska svojega; njega, čiji je dolazak po djelovanju Sotone sa svom silom i znacima i lažnim čudesima, i sa svim nepravednim zavaravanjem u onima koji propadaju jer nisu prihvatili ljubav prema istini da bi se spasili. I zbog toga će im Bog poslati djelotvornu zabludu da povjeruju laži, da budu osuđeni svi koji nisu povjerovali istini, nego su sebi ugodili u nepravednosti." 2 Solunjani 2:5-12

 

Sinagoga Sotonina – Generacija Zmija Otrovnica

 

Isus je govorio o otpaloj židovskoj organizaciji kao o bludnici od koje se rastao, i kao Sinagoga Sotonina, generacija zmija otrovnica. Ovaj otpali sustav odbacio je Krista, te postao potpuno antikrist i protiv svega kršćanskog. Teško ste u zabludi ako ste i malo u iskušenju misliti kako je ova sotonska cjelina nestala sa zemlje uništavanjem židovskog hrama 70. godine. Gospodin mi je pokazao da postojeći Sanhedrin stoji u grčevima čekajući samo svog vođu, Sotonu, da se popne na pozornicu i lažira drugi Kristov dolazak pretvarajući se da je Krist. https://en.wikipedia.org/wiki/Modern_attempts_to_revive_the_Sanhedrin

 

Pitanja:

 

§  Tko mrzi Kršćanstvo i spaljuje Bludnicu Vatikan? Otkrivenje 17:16

 

§  Tko je još uvijek na vlasti nakon što Bludnica Vatikan bude spaljena?

 

§  Tko će zamijeniti papu nakon što bude ubijen i nakon što se Vatikan spali?

 

§  Zamolio sam Gospodina da mi pokaže odgovor na ta pitanja i pokazao mi je da je sinagoga Sotonina putem Sanhedrina cionizma, koji su inspirirani i pod vodstvom Sotone, vječni suparnici kršćanske rimokatoličke crkve i protestantskog kršćanstva i bilo čega "kršćanskog." Oni sačinjavaju najsnažniju frakciju antikrista na licu zemlje, jer kontroliraju svjetski bankovni sustav, prodaju i proizvodnju svih streljiva i ratnih sredstava, svo zakonodavstvo, sve medije i izborne sustave glasovanja. To je zvijer pod vodstvom Sotone, koja podupire rimokatoličanstvo neko vrijeme, prvih 1260 dana vladavine rimokatoličkog antikrista, nakon što mu ozdravi rana, što je vrijeme u kojem može donijeti Nedjeljni zakon. U to vrijeme, na dan 1261., sam Sotona izlazi iz bezdana i daje period od 30 dana upozorenja da mu se svi klanjaju kao Kristu i da se štuje nedjelja. Na dan 1290. Vatikan će biti spaljen, a onda će se uništiti sve kršćanske crkve koje neće štovati Sotonu, POČEVŠI sa zvaničnom SDA otpalom crkvom.

 

Sinagoga Sotonina Obnovljena

 

Završna zvijer KRALJ je sam Sotona, koji je anđeo bezdana. Može li ITKO pobiti ovo iz slijedećih stihova?

 

Otk 9:11 I imahu nad sobom kralja, anđela bezdana, kome je na hebrejskome ime Abadon, a na grčkome ima ime Apolion.

 

Otk 11:7 A kada dovrše svoje svjedočanstvo, zvijer koja izlazi iz bezdana zaratit će s njima i pobijediti ih, i ubiti.

 

Otk 17:8 Zvijer koju si vidio bijaše i nije; i izići će iz bezdana i u propast otići: i zapanjit će se oni koji žive na zemlji, čija imena od utemeljenja svijeta nisu zapisana u knjizi života, kada vide zvijer koja bijaše i nije, a ipak jest.

 

Zaključci:

 

§  Može li itko poreći da katolički antikrist vlada 1260 dana nakon što je donesen nedjeljni zakon, tijekom kojeg vremena istinski sveci daju svoje svjedočanstvo?

 

§  Može li itko poreći da će sotona potom uzaći iz Bezdana kao KRALJ Njegove sinagoge Židovskih cionista koji tvrde da će izgraditi novi TREĆI HRAM iz kojeg će njihov bog, Sotona, vladati zemljom kada bude tisuću godina mira?

 

§  Može li itko poreći po sljedećim stihovima da veliki crveni zmaj, Sotona, ima sedam glava, deset rogova i sedam kruna na glavi, čak i NAKON što Vatikan bude spaljen?

 

§  Može li itko poreći da je sotona KRALJ nad DESET KRALJEVA koji primaju moć KAO KRALJEVI za jedan sat sa zvijeri (Sotonom) i da ovih DESET KRALJEVA mrze bludnicu, te čine da bude opustošena, gola, te će joj jesti meso i spaliti je s vatrom?

 

§  Može li itko poreći da je cionističko židovstvo jedina SILA NA ZEMLJI DANAS koja je empirijski sposobna uništiti bludnicu Rim?

 

Otk 12:3 I pokaza se drugo znamenje na nebu: i gle, zmaj velik, crven, imaše sedam glava i deset rogova, a na glavama mu sedam kruna.

 

Otk 17:3 I odnese me u duhu u pustaru; i ugledah ženu gdje sjedi na skrletnoj zvijeri, punoj bogohulnih imena, i ima sedam glava i deset rogova.

 

Otk 17:7 I reče mi anđeo: “Zašto se čudiš? Ja ću ti kazati tajnu te žene i zvijeri što je nosi, koja ima sedam glava i deset rogova.

 

Otk 17:12 I deset rogova koje si vidio deset je kraljeva, koji još nisu primili kraljevstvo, ali primit će vlast kao kraljevi na jedan sat zajedno sa zvijeri.

 

Otk 17:16 A deset rogova koje si vidio na zvijeri, oni će zamrziti Bludnicu, i opustošiti je i ogoliti, i meso joj pojesti, a nju ognjem spaliti;

 

Važne implikacije ove vizionarske istine jesu da nadahnjuje vjeru u Riječ Božju, da se vidi današnje ispunjenje proročanstva i činjenicu da je Božji obećani dar Duha Proroštva još uvijek pružen Njegovoj pravoj crkvi - onima koji drže Njegove zapovijedi, uzdišu i plaču za sve bezakonje otpale crkve po Njegovu savjetu u Ezekielu 9.

 

U ime Boga Abrahama, Izaka i Jakova,

 

Ronald William Beaulieu

 

Prijevod: Ivan Komadina

 

Uredio: Dejan Meznarić