Objašnjenja o Otkrivenju 17

 

 

Povratak na Glavnu Stranicu

 


 

 

 

Već desetljećima sam bio svjestan stajališta mnogih adventista da se Otkrivenje 17:10,11, odnosi na pape od Lateranskog ugovora 1929. godine. Ali postoje problemi s tim stavom, za koje mislim da biste trebali biti svjesni, koji Bob Pickle vrlo dobro definira. Također navodim i veliki problem.

 

Web stranica The Worlds Last Chance je prema gore navedenoj teoriji utvrdila da će Papa Ivan Pavao II biti osmi kralj (posljednji papa) Otkrivenja 17:10,11. Papa Franjo kao osmi kralj, nije točno. Čitajte dalje kako biste otkrili zašto. https://www.worldslastchance.com/end-time-prophecy/revelation-17-prophecy-of-the-seven-kings-8th-king-identified.html

 

Naravno, morali su se ispričati zbog njihove pogreške koja je bila velika sramota za njih. Sada govore da je papa Franjo osmi kralj. Ali postoje ozbiljni problemi s tim zaključkom. Oni smatraju da je zvijer Otkrivenja 17:11 jedan od papa, osmi papa. (stih 11).

 

Pokazano mi je da zvijer iz stiha 11, koja je od sedmorice, nije papa, već Sotona, Zvijer na kojoj bludnica sjedi i koja izlazi iz bezdana i spaljuje bludnicu, stih 16. On je od sedmorice zato što su sedam kraljeva svi dio Sinagoge Sotone. On je posljednji 'kralj' kad sjedne s deset rogova za jedan sat. (stih 12). Sotona, a ne Papa Franjo izlazi iz bezdana, nakon vladavine zadnjeg pape koja će trajati 42 mjeseca (3,5 godine), Otkrivenje 13:1-5, NAKON IZLIJEČENJA RANE – U KONTEKSTU.

 

Sotona je BIO na nebu. On je bačen na zemlju i u bezdan te je postao VIŠE NIJE. Uzaći će iz bezdana da postane JE, sadašnjost, Otk 17:11. To se ne može primijeniti na Papa Franju. On ne odgovara opisu ''BIJAŠE I NIJE I JE.' Sotona odgovara tom opisu.

 

Papa Franjo NIJE BIO, NIJE SADA I NEĆE BITI anđeo. Sotona je bio/je pali anđeo. Kad izađe iz bezdana na dan 1260 nakon što antikristova vladavina završi, on će se pojaviti kao Krist, a ne kao papa. Sotona će spaliti Vatikan i ukloniti papu, nakon što papa odsluži svojih 3,5 godina (42 mjeseca) kao antikrist. Otk 13:1-5. NAKON što rana zacijeli, sam Sotona će objaviti dekret smrti. Bit će period upozorenja od 30 dana da se primi Žig, od dana 1260-1290 iz Daniela 12. Sotona i NJEGOVA KONFEDRACIJA OD DESET ROGOVA, Židovi kabale, će nadgledati mučenje svih pravih Kršćana osim 144,000. Svi koji prime žig će pomoći i poticati mućenje Kršćana.

 

Otk 9:11 I imaju nad sobom kralja, anđela bezdana: hebrejski mu ime Abadon, a na grčkom ima ime Apolion

Strong's Definition (Help) (Legend)

 

Ἀπολλύων Apollýōn, ap-ol-loo'-ohn; active participle of G622; a destroyer (uništavač) (i.e. Sotona):—Apollyon.

 

Sotona je zadnji KRALJ kad bude glumio Krista. On je zvijer na kojoj bludnica (Rimski Papa) sjedi iz Otkrivenja 17:3. Zvijer koju jaše ju mrzi i spalit će ju, Otk 17:16.

 

Otk 17:8 Zvijer koju vidje — bijaše i nije; i uzaći će iz bezdana i ići u propast. I začudit će se oni koji žive na zemlji — oni kojima imena nisu zapisana u Knjigu života od postanka svijeta — kad vide Zvijer što bijaše i nije, a ipak jest.

 

Otk 17:11 I Zvijer što bijaše i nije, ona je i osmi i od sedmorice je, i u propast ide.

 

Za one koji misle da su shvatili sve o Otkrivenju 17, ova proučavanja mogu potisnuti vaše samopouzdanje. Bob Pickle je adventist. http://www.pickle-publishing.com/papers/prophecy/seven-heads.htm

 

Sedam Kraljeva iz Otkrivenja 17                           http://www.ligonier.org/blog/seven-kings-revelation-17/

 

S obzirom na mnoge složenosti povezane s Otkrivenjem 17, a posebno sa stihovima 10 i 11, moglo bi biti pametno zbog poštovanja prema Bogu i Ivanu, da se povučemo i uzmemo u obzir da je Ivanu koji je napisao Otkrivenje rečeno u poglavlju 10 Otkrivenja da će barem neki od njegovih spisa biti zapečaćeni do vremena sedmog anđela, kada Ivan mora ponovo prorokovati. Iako se čini da je vrijeme sedmog anđela na samom kraju, moguće je da se tajnovitost nekih Ivanovih spisa neće razumjeti do tada.

 

Otk 10:7 Nego, u dane glasa sedmoga anđela, čim zatrubi, dovršit će se tajna Božja, kao što evanđeljem navijesti slugama svojim, prorocima.

 

Otk 10:8 I glas koji čuh s neba opet govoraše sa mnom i reče: »Idi, uzmi knjižicu što je otvorena u ruci anđela koji stoji na moru i na zemlji.«

 

Otk 10:9 I odoh k anđelu govoreći mu: »Daj mi knjižicu!« A on mi reče: »Uzmi je i progutaj! I zagorčit će ti utrobu, ali u ustima će ti biti slatka kao med.«

 

Otk 10:10 I uzeh knjižicu iz ruke anđelove i progutah je. I bijaše mi u ustima kao med slatka, a kad je pojedoh, zagorči mi se utroba.

 

Otk 10:11 I reče mi: »Valja ti ponovno prorokovati usuprot pucima i narodima i jezicima i kraljevima mnogim

 

Ellen White je rekla da neka proročanstva neće biti shvaćena sve dok se ne ispune. To je u skladu s Ivanom kojem je rečeno da zapečati neke stvari dok sedmi anđeo ne zatrubi.

 

~rwb

 

Preveo i uredio: Ivan Komadina