Otkrivenje 17, Problem Osmog Kralja i Rješenje

 

 

Povratak na Glavnu Stranicu


 

 

 

Postoji problem s gledištem Jamesa Tierneyja o Otkrivenju 17  http://eighthking.blogspot.ca/2011/12/whos-is-anti-christ-eighth-king-of-rev.html u tome što smo sada u doba osme glave (pape) po nekim procjenama, budući da je rana počela iscjeljivati 1929.

Još jedan problem je što će Sotona biti osma glava koja se pojavljuje kao anđeo svjetla.

 

Worlds Last Chance verzija (link je ispod) uči da je trenutni papa osmi Kralj pošto je rana počela iscjeljivati 1929. http://omega77.tripod.com/wlcrev17.pdf   

 

Problem s pogledom Worlds Last Chance je: Ako smo doista u vrijeme osmoga pape, koji je Sotona, trebao bi se oglasiti PETI ANĐEO, sa zvijezdom koja padne s neba i otvorio bi se bezdan. Sotona bi morao glumiti Krista, i glasna vika bi bila završena! Stoga se čini da je Worlds Last Chance služba ponovno pogriješila!

 

Kada postavite sljedeća dva stiha jedan uz drugog, čini se očiglednim da je osmi, koji je od sedam, Sotona, koji izlazi iz bezdana i ide u propast.

 

1.   Otk 17:8 Zvijer koju vidje — bijaše i nije; i uzaći će iz bezdana i ići u propast. I začudit će se oni koji žive na zemlji — oni kojima imena nisu zapisana u Knjigu života od postanka svijeta — kad vide Zvijer što bijaše i nije, a ipak jest.

 

2.   Otk 17:11 I zvijer što bijaše i nije, ona je i osmi i od sedmorice je, i u propast ide.

 

Stihovi ispod također ne podržavaju da je papa Franjo osmi kralj, već govore da je to Sotona:

 

Otk 9:1 I peti anđeo zatrubi; i vidjeh zvijezdu što je s neba pala na zemlju; i joj dan ključ ždrijela bezdanova.

 

Otk 9:2 I otvori ždrijelo bezdanovo, a iz ždrijela se vinu dim kao dim velike peći, i potamni sunce i zrak od dima iz ždrijela.

 

Otk 9:11 I imaju nad sobom kralja, anđela bezdana: hebrejski mu ime Abadon [SOTONA], a na grčkom ima ime Apolion. [ISTO KAO LUCIFER/SOTONA]

 

Otk 11:7 I kada dovrše svoje svjedočanstvo, Zvijer koja izlazi iz bezdana zaratit će s njima i pobijediti ih i ubiti ih.

 

Otk 17:8 Zvijer koju vidje — bijaše i nije; i uzaći će iz bezdana i ići u propast. I začudit će se oni koji žive na zemlji — oni kojima imena nisu zapisana u Knjigu života od postanka svijeta — kad vide Zvijer što bijaše i nije, a ipak jest.

 

Otk 20:1 I vidjeh anđela gdje silazi s neba: imao je ključ bezdana i velik lanac u ruci svojoj.

 

Otk 20:3 I baci ga u bezdan i zatvori ga i zapečati nad njim da više ne zavodi narode dok se ne navrši tisuću godina. A nakon toga treba biti odriješen za malo vremena.

 

Otk 17:7 I reče mi anđeo: »Zašto si se začudio? Ja ću ti reći tajnu žene i Zvijeri koja je nosi, Zvijeri sa sedam glava i deset rogova.

 

Otk 17:8 Zvijer koju vidje — bijaše i nije; i uzaći će iz bezdana i ići u propast. I začudit će se oni koji žive na zemlji — oni kojima imena nisu zapisana u Knjigu života od postanka svijeta — kad vide Zvijer što bijaše i nije, a ipak jest.

 

Otk 17:9 Ovdje treba uma što ima mudrosti! Sedam glava sedam je gora na kojima žena sjedi.

 

Otk 17:10 I kraljeva je sedam: petorica padoše, jedan jest, a drugi još ne dođe. A kada dođe, treba tek zakratko ostati.

 

Otk 17:11 I Zvijer što bijaše i nije, ona je i osmi i od sedmorice je, i u propast ide.

 

RJEŠENJE

 

Worlds Last Chance kaže da je Franjo 8. papa od 1929. godine. Neki govore da su u krivu jer ih je bilo samo sedam. To bi moglo biti moguće jer papa kojeg predstavljaju kao prvog, već je vladao kada je rana počela proces izlječenja 1929. Ako počnemo od sljedećeg pape koji posve vlada poslije datuma kada je rana počela zacjeljivati, to bi značilo da sada ima sedam papa, a ne osam. Međutim, 7 glava NE PREDSTAVLJAJU 7 papa, već 7 svjetskih sila koje su se predale Sotoni.

 

Papa će, istina, vladati 42 mjeseca, NAKON ŠTO SE RANA POTPUNO IZLIJEČI, a to neće biti sve dok ne povrati istu silu koju je imao prije rane. Otkrivenje 13:1-5 kaže da će vladati 42 mjeseca, 3 i 1/2 godine nakon što se rana zaliječi, stoga još uvijek nije POTPUNO izliječena.

 

Sveci će davati Glasnu Viku tijekom 42 mjeseca, a NAKON što dovrše svoje svjedočanstvo, PETI ANĐEO – PETA TRUBA će osloboditi zvijer (Sotona) iz bezdana – Otk 9:1.

 

Otk 11:7 I kada dovrše svoje svjedočanstvo, Zvijer koja izlazi iz bezdana zaratit će s njima i pobijediti ih i ubiti ih.

 

Kada je Sotona pušten iz bezdana 1260. dan (Dan 12), objavljuje 30 dana period upozorenja (do 1290. dana) do prve smrtne presude i proglasa da nema prodaje i kupnje. Ubijanje mučenika će se nastaviti sve do 1335. dana. Ezekiel 9 pokolj za otpale Adventiste će se dogoditi u ovom periodu. Tada će Bog pred svima nacijama učiniti primjer od svog zabludjelog odabranog naroda, Ezekiel 5.

 

Početno ozakonjenje Nacionalnog Nedjeljnog Zakona paralelno je s dolaskom rimskog generala Cestiusa Gallusa i postavljanjem rimske zastave na židovsko tlo, nekoliko stadija od Hrama 66. godine. To su Židovi smatrali gnjusobom opustošenja. Testimonies, Vol. 5, pp. 451, and 464.

 

Početno ozakonjenje Nacionalnog Nedjeljnog Zakona jest znak/simbol gnjusobe opustošenja Mateja 24:15,16. Tada će biti vrijeme da se Božji narod preseli u manje gradove te se pripremaju za bijeg u planine 3 i pol godine kasnije, kada Sotona iziđe iz bezdana ubijati svece. Otkrivenje 11:7

 

~rwb

 

Prijevod: Ivan Komadina