Treba li se Ispisati iz Članstva Kada Napuštamo Otpalu SDA Crkvu Novog Pokreta?

Povratak na Glavnu Stranicu


 

 

 

 

Dragi čitatelju,

 

Ono što slijedi je pismo koje mi je poslano u vezi s našom dužnošću kada napustimo članstvo novog pokreta Adventističke crkve i moj odgovor. Nadamo se da će to pružiti uvid u neke od važnih razloga zašto bismo doista trebali ukloniti članstvo s popisa crkve.

 

----- Original Message -----

Od: (Names Withheld)

Na: DefendEGW@yahoogroups.com

Poslano: Utorak, 19.08. 2008 4:14 AM

Subject: [DefendEGW] Re: Korporativna odgovornost za otpadništvo

 

Dragi brate Ron,

    Moja supruga i ja bili smo kršteni u lokalnoj SDA crkvi koja se nalazi u našoj zemlji (Rumunjska). Čitajući i proučavajući Bibliju i mailove primljene od ove skupine, posebno ovu poštu koja se odnosi na korporativnu odgovornost, shvatili smo stvarni otpad crkve. Prestali smo pohađati subotnje službe u crkvi i umjesto toga čitamo Bibliju kod kuće i molimo se.

    Naša pitanja su: trebamo li tražiti od crkve brisanje naših imena iz knjige članstva kako bi bili u skladu s Božjom voljom?

Nismo li već razdvojeni činjenicom da ne dolazimo na njihove službe? Jeste li vi još uvijek članovi crkve?

    Molimo vas za odgovor, jer stvarno želimo znati što učiniti osobito u vremenu u kojem živimo.

Neka nas Bog sve blagoslovi u ime Isusa Krista, našeg Spasitelja.

Iskreno vaši brat i sestra __________ i__________.

 

Moj odgovor:

 

Dragi __________ i ___________,

 

Hvala vam na pitanjima. Ona su jako važna u svjetlu odgovora koje sam naveo u nastavku. Ako i dalje imate pitanja nakon čitanja ovog odgovora, slobodno pitajte. Ron

 

Pitali ste: 'Naša pitanja su: trebamo li tražiti od crkve brisanje naših imena iz knjige članstva kako bi bili u skladu s Božjom voljom? Nismo li već razdvojeni činjenicom da ne dolazimo na njihove službe? Jeste li vi još uvijek članovi crkve?'

 

1. Da, trebate ukloniti svoja imena iz bilo kojeg udruženja, vijeća, skupine i konfederacije koja nije u skladu s Božjom voljom, a novi pokret SDA crkve uklonio je Boga (1SM 205), tako da biste trebali ukloniti svoje članstvo iz omega otpadništva Sinagoge Sotone. Isus je otpadničku židovsku crkvu nazvao sinagoga Sotone. Kad bi vas pitao da li je uredu pridružiti se Sotoninoj sinagogi i imati upisano ime u članskim knjigama, mislim da vi ili Bog ne biste to odobrili. Jesam u pravu? Postoje i drugi važni razlozi za uklanjanje vašeg imena koje ću nabrojati u ovom dokumentu.

"Krist govori o crkvi nad kojom Sotona predsjedava kao sinagoga Sotone. Njezini članovi su djeca neposluha. To su oni koji se odlučuju na grijeh, koji rade kako bi poništili sveti zakon Božji. Sotonin posao je miješanje zla s dobrim, i da ukloni razliku između dobra i zla. Krist bi imao crkvu koja se trudi odvojiti zlo od dobra, čiji članovi neće rado tolerirati pogrešno postupanje, nego će ga protjerati iz srca i života." E.G White, Review and Herald Articles, Vol. 4, 243, cf. Signs of the Times, March 1, 1910.

 

2. Ne, nisi se razdvojio samo zato što ne ideš u crkvu. Vaše ime na knjigama pridonosi ocjeni članstva novog pokreta. Ali to postaje daleko ozbiljnije od toga. Ellen White je rekla da bismo trebali postati nepoznati (citat naveden dolje). Imati svoja imena u knjigama ne bi odgovaralo toj uputi. Također, svi ČLANOVI su odgovorni za otpadničke grijehe crkve: "Pravo svjedočanstvo mora živjeti u Crkvi, ili će Božje prokletstvo počivati na Njegovom narodu jednako sigurno kao što je to bilo i sa drevnim Izraelom zbog njihovih grijeha. Bog drži svoj narod, kao tijelo (korporativno), odgovorno za grijehe koji postoje među pojedincima." Testimonies, vol. 3, p. 269.

 

3. Kada dođe do financijske krize, svi SDA članovi mogli bi se smatrati odgovornim za sve dugove svojih crkava i/ili Generalne konferencije. Vance Ferrell je također upozorio na to. U crkvi organiziranoj kao hijerarhija, kao što je SDA crkva, članovi se mogu smatrati korporativno odgovornima za bilo koji dug u slučaju financijskog neuspjeha. Uklonite svoja imena što je prije moguće. Banke već počinju propadati u SAD-u.

 

4. "Svi oni koji se pridruže organizaciji koja je pod statusom korporacije prihvaćaju dug te organizacije i postaju predmetom tog tuđeg duga. Ne moram vam reći što nam sveto pismo govori o tom dugu. Posuđivanje novca, za proširivanje, od bezbožnih bankara, nije biblijsko načelo i kao takvo ne može biti blagoslovljeno od Boga." Ovaj citat je uzet s ovog linka: http://www.ecclesia.org/truth/501-church.html

 

5. Važno je da zatražite pismo u kojem se navodi da je vaše članstvo uklonjeno jer će neke crkve ostaviti vaše ime u knjigama u nadi da je vaša odluka samo privremena.

 

6. Da, uklonio sam svoje ime iz crkvenog popisa 1986. godine.

 

7. Kada odete, trebali biste dati svjedočenje o tome zašto odlazite. Napišite pismo i dajte ga svim članovima vaše crkve ako je moguće. Ovo je snažno svjedočanstvo koje potvrđuje sljedeća izjava:

 

"Iako možda nećete moći reći ni riječ onima koji rade na pogrešnim načelima, napustite ih. Vaše povlačenje i tišina mogu učiniti više od riječi. Nehemija se nije htio družiti s onima koji su bili neistiniti prema principima, i on ne bi dopustio svojim suradnicima da se druže s njima. Ljubav i strah Božji bili su njegov čuvar – Usudi se biti kao Daniel, Usudi se stajati sam. Tako ćeš, kao i Mojsije, izdržati gledanje Onoga koji je nevidljiv. No, kukavičluk i šutnja pred zlim suradnicima, dok slušate njihove spletke, čini vas jednim od njih. "Izađite iz njih i odvojite se – riječ je Gospodinova – i ne dodirujte nečisto; i primat ću vas, i bit ću vam Otac, a vi ćete biti moji sinovi i kćeri, govori Gospodin Svemogući." Review & Herald Vol. 4, p. 42

 

"Ako Bog ima još neko novo svjetlo koje treba objaviti, On će dati da ga razumiju Njegovi voljeni izabranici pa neće biti potrebno da ih prosvjetljuju oni koji su u tami i zabludi." {EW 124.2}

 

"Vidjela sam potrebu da se oni koji vjeruju da imamo posljednju vijest milosti trebaju odvojiti od onih koji stalno prihvaćaju nove zablude. Vidjela sam da ni mladi ni stari ne trebaju prisustvovati njihovim sastancima jer nije dobro da ih ohrabrujemo dok naučavaju zabludu koja je smrtonosni otrov duši i naučavaju zapovijedi ljudske. Utjecaj takvih sastanaka je štetan. Kad nas je Bog oslobodio takve tame i zablude, stojmo čvrsto u slobodi kojom nas je oslobodio i radujmo se u istini. Bogu nije drago kad odlazimo tamo i slušamo zabludu ako ne moramo. Možemo ići samo ako nas On šalje na sastanke gdje se ljudima silom nameće zabluda; u protivnom nas neće čuvati. Anđeli više neće bdjeti nad nama i mi ćemo biti prepušteni neprijateljevim udarima te će nas on i sila njegovih zlih anđela zaslijepiti i oslabiti naš um, a naše svjetlo pomiješati s tamom." {EW 124.3}

 

"Vidjela sam da nemamo vremena za slušanje bajki. Ne smijemo dopustiti da nam misli na ovaj način budu preusmjerene, već se trebamo baviti sadašnjom istinom...." EW p. 125.

 

Otpala crkva kaže:

 

"Bez obzira na izgovor ili ispravni razlog koji se može pojaviti, odvajanje od vidljivog ostatka [SDA crkve] je otpadništvo od Kristova tijela." Messenger, October, 1994, p. 2.

 

Ipak, ovo katoličko učenje je toliko čvrsto ukorijenjeno u njihovim umovima da čak i nakon što su otkrili da je SDA crkva u otpadu i odlučili fizički napustiti pokvarenu SDA crkvu, neki još uvijek zadržavaju svoja imena na korporacijskom popisu članova. Još uvijek zadržavaju nogu na vratima crkve, još uvijek se drže za "majčinu" vrpcu pregače, još uvijek dodirujući ili ostajući povezani s korumpiranom crkvom u slučaju da korporativna crkva, sa svim njezinim popisanim članovima, doista dođe do neba na kraju!

 

No, je li ovaj položaj prihvatljiv u Božjim očima? Znači li išta vaše ime zapisano u članstvu otpadničke crkve Babilona, koja je odbacila svjetlost s neba?

 

"Moj [brat Ellen White] brat nastavio je brzo propadati. Da je osjetio kako mu je oblak zaklanja Isusa, ne bi se smirio dok ga ne bi raspršio, i svijetla nade bi ga ponovno razveselila. Svima koji su ga posjetili, on je govorio o Božjoj dobroti i često bi podigao svoj mršavi prst, pokazujući prema gore, dok je nebesko svjetlo počivalo na njegovom licu i govorio: "Moje blago je postavljeno visoko." Svi su se čudili što je njegov život patnje tako produžen. Imao je krvarenje pluća i mislilo se da umire. Tada mu se pojavila neispunjena dužnost. Ponovno se povezao s metodističkom crkvom. Bio je protjeran 1843. s ostalim članovima obitelji, zbog svoje vjere. Rekao je da ne može umrijeti u miru dok mu ime ne bude maknuto iz crkvene knjige, i zatražio je od oca da odmah pođe i da ga ukloni."

"Ujutro je otac posjetio svećenika, navodeći molbu moga brata. Rekao je da će ga posjetiti, i ako još uvijek bude želio da ga se više ne smatra članom njihove crkve, njegov zahtjev će biti odobren. Neposredno prije dolaska svećenika, moj je brat imao drugo krvarenje i šapnuo svoje strahove kako neće doživjeti da obavi tu dužnost. Svećenik ga je posjetio, a on je odmah izrazio svoju želju i rekao mu da ne može umrijeti u miru dok mu ime ne bude uklonjeno iz crkvene knjige; da se ne bi trebao ponovno sjediniti s njima ako je stajao u svjetlu .... Ubrzo nakon toga moj brat je zaspao u Isusu, s punom nadom da će sudjelovati u prvom uskrsnuću." Spiritual Gifts, vol 2, p 163-164.

 

Ne postoji ništa napisano u Bibliji ili Duhu proroštva, a da nije za naše poučavanje. Ovo svjedočanstvo je važno danas za nas! Uklanjanje naših imena iz članstva u crkvi koja je otpala od Boga, odbacila i promijenila istine poruke triju anđela u laž, i postala otpali Babilon, naziva se 'neispunjenom DUŽNOŠĆU'. I ta je dužnost obavljena prije nego što je brat Ellen White imao 'punu nadu da će sudjelovati u prvom uskrsnuću'! Stoga, imamo dužnost napustiti bilo koju crkvu koja je odbacila poruke tri anđela. Posebno je to slučaj s crkvom Adventista Sedmog dana. Koja je druga crkva imala i odbacila veće svjetlo od SDA crkve? Istina je da se ne spašavamo ako smo članovi crkve, ali možemo biti izgubljeni ako ostanemo članovi Babilonske crkve! Izjava Roberta Sesslera.

 

Ellen White je rekla kako bi crkva mogla postati sestra otpalom Babilonu, a otpadnička SDA crkva je i više nego ispunila njene navedene uvjete:

 

"Moramo se kao ljudi probuditi i očistiti tabor Izraela. Raskalašenost, nezakonita intimnost i nesvete prakse ulaze u velikoj mjeri među nas ... U opasnosti smo postati sestra palog Babilona, dopuštajući našim crkvama da postanu pokvarene i ispunjene svakim nečistim duhom, kavezom za svaku nečistu i odvratnu pticu, i hoćemo li biti čisti osim ako ne napravimo odlučne korake koji će izliječiti postojeće zlo?" E. G. White, Manuscript Releases No. 449, pp. 17, 18. (Letter 51, 1886 to Elder Butler) Testimonies on Sexual Behavior, Adultery, and Divorce, p. 193.

 

Lažna buđenja – "Vidjela sam da Bog ima iskrenu djecu među zvaničnim adventistima i palim crkvama pa će prije izlijevanja zala propovjednici i narod biti pozvani da iziđu iz tih crkava i oni će radosno prihvatiti istinu. Sotona to zna, pa prije glasne vike trećeg anđela u ovim vjerskim zajednicama izaziva uzbuđenje kako bi oni koji su odbacili istinu povjerovali da je Bog s njima. On se nada da će prevariti iskrene i navesti ih na pomisao da Bog još uvijek djeluje u tim crkvama. Ali svjetlo će sjati i svi koji su iskreni napustit će pale crkve i prići ostatku." {EW 261.1}

 

1. Mnogi misle da se ovaj citat odnosi samo na prošlost (1848.), ali imamo nekoliko pitanja:

2. Živimo li još uvijek u vremenu 'prije nego što se izliju sedam zala?' Ako je tako, može li ta izjava biti jednako valjana kao i na dan kada je napisana? Vjerujemo da je tako.

3. Drugi bi mogli reći da se ovaj citat odnosi samo na druge crkve. Ali zapamtite, postoji razlika između zvaničnih Adventista i palih crkava. Zapamtite da će čak i neke adventističke crkve i pastori otpasti pred kraj.

4. Drugi kažu da je to napisano za 'Adventiste' koji nisu držali Subotu u to vrijeme. Postoje li danas neki Adventisti Sedmog dana koji ne uspijevaju sačuvati subotu da ne bude izgažena pod nogama? Tvrdimo da postoje mnogi kršteni Adventisti Sedmog dana koji danas imaju isti problem.

5. Evo još jedno pitanje: imamo li danas zvanične Adventiste?

6. “Nominalna” definicija 3a - “postojati ili biti nešto samo imenom ili formom” - Merriam-Webster Online Dictionary

7. Zvuči kao mlake crkve, zar ne?

 

Sestra White kaže da će Ostatak NAPUSTITI GK SDA

U Dodatku ranih spisa, str. 299, nalazimo sljedeću definiciju nominalnih (zvaničnih) adventista:

 

Nominalni adventisti. — "Ellen White smatrala je “nominalnim adventistima” one koji su se ujedinili u objavljivanju poruke prvog i drugog anđela, ali su odbacili vijest trećeg anđela zajedno s istinom o suboti premda su i dalje prihvaćali adventnu nadu, ili one koji su “odbacili sadašnju istinu” (str. 74). Early Writings, p. 299, dodatak.

 

SDA Crkva Novog Omega pokreta zasigurno je odbacila sadašnju istinu od 1955-7, ispunjavajući sve specifikacije Odabranih poruka, Vol. 1, str. 204-5, uklanjanjem poruke o svetištu i pomirenju, uklanjanjem doktrine o stupovima i usvajanjem Nauka o Trojstvu na početku 1930. U Alfi, Ellen White je vidjela Svetište i pomirenje uništeno, i tako je i u Omegi.

 

Svetište Uništeno Pomirenje Uništeno – "U prezentaciji koja je prošla preda mnom, vidjela sam da medicinski misionari obavljaju određeni posao. Naša službujuća braća su gledali, promatrajući što se događa, ali činilo se da ne razumiju. Osnova naše vjere, koja je uspostavljena uz tako puno molitve, tako usrdnim istraživanjem Pisma, rušila se, stup po stup. Naša vjera je ostavljena bez oslonca – svetište je uništeno, pomirenje je uništeno." E.G.White, The Upward Look, 152

 

"Vidjela sam da će nas zvanična crkva i zvanični Adventisti, kao i Juda, izdati katolicima kako bi zadobili njihov utjecaj u borbi protiv istine. Tada će sveci biti neprimjetni [skriveni] ljudi, malo poznati katolicima, ali crkve i zvanični adventisti koji znaju za našu vjeru i običaje (jer nas mrze zbog subote, jer je nisu mogli pobiti) izdati svete i prijaviti ih katolicima kao one koji zanemaruju institucije naroda, tj. drže Subotu i zanemaruju Nedjelju."

 

Bilješka: Sada je vrijeme da se postane neprimjetan iz očitih razloga. Riječ mudrima je dovoljna. Kraj bilješke.

 

"Onda katolici pozivaju protestante da krenu naprijed i izdaju dekret u kojem piše da će svi koji ne poštuju prvi dan u tjednu, umjesto sedmog dana, biti ubijeni. A katolici, koji imaju veliki broj članova, stajat će uz protestante. Katolici će dati svoju moć slici zvijeri. I protestanti će raditi kao što je njihova majka radila prije njih da unište svece. Ali prije nego što njihov dekret donese plod, sveci će biti spašeni Glasom Božjim. Tada sam vidjela da će Isusovo djelo u Svetištu uskoro završiti. Nakon što završi svoje djelo, On će doći na vrata prvog odjeljenja i priznati grijehe Izraela na glavi Žrtvenog Jarca. Tada će obući odjeću osvete. Onda će zla doći na bezbožnike i neće doći sve dok Isus ne obuče tu odjeću i ne zauzme mjesto na velikom bijelom oblaku. Tada, dok se zla izlijevaju, Žrtvenog Jarca se odvodi. On se snažno bori želeći pobjeći, ali čvrsto ga drži ruka koja ga vodi. Ako bi uspio pobjeći, Izrael bi izgubio svoje živote. Vidjela sam da će trebati vremena za odvođenje Žrtvenog Jarca u zemlju zaborava nakon što su mu grijesi stavljeni na glavu.

Veliki bijeli oblak koji sam vidjela nije bila svetinja, već posve odvojeno od svetinje i svetinje nad svetinjama, posve odvojeno od svetišta.

 

Tada je anđeo ponovio ove riječi i rekao: 'Ovo je vrijeme o kojem se govori u Izaiji. Vidio je da nema čovjeka i čudio se da nema posrednika. On nije imao posrednika između Boga i čovjeka, i ove se pošasti više nisu mogle zadržati, jer Isus je prestao moliti za Izraela. Oni su bili pokriveni zaštitom Boga Svevišnjeg, i mogli su živjeti pred svetim Bogom, a zla su pala na one koji nisu bili pokriveni, jer nisu imali ništa što bi ih zaštitilo ili pokrilo od gnjeva Božjega." E.G. White, Dorchester, Maine, October 23, 1850, Spalding--Magan's Unpublished Mss. Testimonies, pp. 1, 2.

 

"Vidjela sam da Bog ima iskrenu djecu među zvaničnim adventistima i palim crkvama pa će prije izlijevanja zala propovjednici i narod biti pozvani da iziđu iz tih crkava i oni će radosno prihvatiti istinu. Sotona to zna, pa prije glasne vike trećeg anđela u ovim vjerskim zajednicama izaziva uzbuđenje kako bi oni koji su odbacili istinu povjerovali da je Bog s njima. On se nada da će prevariti iskrene i navesti ih na pomisao da Bog još uvijek djeluje u tim crkvama. Ali svjetlo će sjati i svi koji su iskreni napustit će pale crkve i stajati s ostatkom." Early Writings: p. 261

 

"U Oswegu u saveznoj državi New York Gospodin mi je 7. rujna 1850. pokazao veliko djelo koje treba obaviti za Njegov narod da bi mogao opstati u bici u dan Gospodnji. Ukazano mi je na one koji tvrde da su Adventisti, ali odbacuju sadašnju istinu; vidjela sam da propadaju i da se Gospodnja ruka nalazi u njihovoj sredini da ih podijeli i rasprši sada u vrijeme žetve kako bi se skupocjenim draguljima među njima, koji su prije bili obmanuti, otvorile oči da vide svoje pravo stanje. A sada, kad im Gospodnji vjesnici iznose istinu, oni su spremni slušati i vidjeti njezinu ljepotu i sklad, ostaviti svoje prijašnje društvo i zablude, prigrliti dragocjenu istinu i stati u obranu svojeg stajališta." -Early Writings 69.2

 

"Vidjela sam više skupina koje kao da su bile povezane konopima. Mnoge od njih bile su u potpunom mraku, očiju usmjerenih prema zemlji; činilo se da nema veze između njih u Isusa. Ali među ovim različitim skupinama bilo je onih čija su lica izgledala vedro, njihov je pogled bio uprt prema Nebu. Njih su osvjetljavale zrake svjetla od Isusa, slične zrakama sunca. Jedan mi je anđeo rekao da pozorno gledam i ja sam primijetila kako je jedan anđeo bdio nad onima koji su bili osvijetljeni zrakom svjetla, dok su zli anđeli okruživali one koji su bili u tami. Čula sam glas jednog anđela kako viče: “Bojte se Boga i zahvalite mu, jer je došao čas njegova Suda.”

 

"Zatim je na ovim skupinama počinulo snažno svjetlo i obasjalo one koji će ga prihvatiti. Neki od onih koji su bili u mraku prihvatili su svjetlo i radovali se. Drugi su se oduprli svjetlu s Neba govoreći da je poslano da ih zavede. Svjetlo ih je napustilo i oni su ostali u mraku. Oni koji su primili svjetlo od Isusa, s radošću su prihvatili jačanje dragocjenog svjetla koje ih je obasjavalo. Njihova su lica zračila radošću dok im je pogled s najvećim zanimanjem bio upravljen na Isusa; njihovi su se glasovi ujedinili s glasom anđela: “Bojte se Boga i zahvalite mu, jer je došao čas njegova Suda.” Kad su povikali te riječi, vidjela sam da su ih oni koji su bili u mraku gurali tijelom i rukama. Na to su mnogi koji su cijenili sveto svjetlo raskinuli veze koje su ih vezivale i odvojili se od tih skupina. Dok su to činili, ljudi koji su pripadali različitim skupinama i koje su oni cijenili, prolazili su pokraj njih, neki s ljubaznim riječima, a drugi s gnjevnim pogledom i prijetećim pokretima i učvršćivali konopce koji su se olabavili. Ovi su ljudi stalno govorili: “Bog je s nama. Mi stojimo u svjetlu. Mi imamo istinu.” Pitala sam tko su ti ljudi i rečeno mi je da su to propovjednici i vodeći ljudi koji su sami odbacili svjetlo, a ne žele da ga drugi prime." -Early Writings 240.1&2.

 

"Duh se izlijeva na sve koji će se prepustiti njegovim poticajima i odbaciti sve ljudske aparate, njihova obvezujuća pravila i oprezne metode, oni će objaviti istinu snagom Duha. Mnoštvo će primiti vjeru i pridružiti se Gospodinovim vojskama… Zaštitne mjere koje su lažni pastiri bacali oko svojih stada postale su bezvrijedne; tisuće će izaći van na svjetlo i raditi na širenju svjetlosti." -Review and Herald, vol 3, p 272-275 (July 16 & 23, 1895).

 

"U izlaganjima koje mi je Gospodin dao vidjela sam one koji slijede vlastite želje, pogrešno prikazujući istinu, ugnjetavajući svoju braću i postavljajući poteškoće pred njih. Sada se razvijaju karakteri, a ljudi zauzimaju strane, neki idu na stranu Gospodina Isusa Krista, neki na stranu Sotone i njegovih anđela. Gospodin poziva sve koji će biti istiniti i poslušni Njegovom Zakonu da izađu van i udalje se iz svih veza s onima koji su se stavili na stranu neprijatelja." -Letter 256, August 1, 1906 & Last Day Events from the Letters and Manuscripts of E.G. White, p 94 & This Day With God, p. 222.

 

"Za one koji neprestano rade na potkopavanju vjere u poruku koju Bog šalje svom narodu, upućene su mi ove riječi: "Zato izađite isred njih i odvojite se" [2 Korinćani 6:17] Dođite u svjetlo, braćo, i voditi druge na Put, Istinu i Život. Oni koji u vjeri prihvaćaju vodstvo Duha Božjega, vidjet će gdje leže njihove opasnosti, i donijet će prave odluke koje će ih odvesti u pravom smjeru." -Review and Herald, vol. 5, p 435 (July 23, 1908).

 

"Biti ćemo pozvani susresti se s onima koji su, unatoč određenom ukoru i upozorenju kroz Svjedočanstva, krenuli zlim putem. Pozvani smo od Boga da se odvojimo i udaljimo od tih ljudi koji nisu obratili pozornost na Njegovo upozorenje ... Jer oni zavaravaju, ako je moguće, i one izabrane." -Letter 330, November 11, 1906 & Manuscript Releases, vol. 7, 196.

 

"Oni koji su imali godine u ovom istom iskustvu, ne poznaju ni Boga ni Isusa Krista kojega je poslao, trebaju li takvi ići kao predstavnici Isusa Krista? Ti ljudi nikada neće dati pravi kalup drugim umovima; odrasli su do punog rasta muškaraca i žena u Kristu. Oni jednostavno imaju ime kršćana, ali nisu prikladni za Božje djelo i nikada neće biti dok se ne rode ponovno, i ne nauče Abecedu u istinskoj religiji Isusa Krista. Malo je nade u jednom smjeru: Uzmite mladiće i djevojke i smjestite ih tamo gdje će doći što manje u kontakt s našim crkvama, da niži stupanj pobožnosti koji je aktualan u sadašnjosti ne ukvasi njihove ideje o tome što znači biti kršćanin." -Letter 16f, May 9, 1892 & Manuscript Releases, vol 12, pp. 332-333

 

Sestra White je rekla o tim ljudima koji ostaju u takvoj crkvi ... "Nemoguće je bilo kome postati istinski sljedbenik Isusa Krista, a da se ne razlikuje od svjetovne mase nevjernika. Ako bi svijet prihvatio Isusa, tada ne bi bilo mača razdora; jer bi svi bili Kristovi učenici i u zajedništvu jedan s drugim, i njihovo jedinstvo bilo bi neprekinuto. Ali to nije slučaj. Tu i tamo pojedinac u obitelji je vjeran uvjerenjima svoje savjesti i prisiljen je ostati sam u svojoj obitelji ili u crkvi kojoj pripada, i nakraju je prisiljen odvojiti se od njihovog društva zbog puta koji su izabrali. Linija razgraničenja je jasna. Netko stoji na Božjoj riječi, a drugi na tradicijama i ljudskim riječima." -Review & Herald, July 24, 1894, para. 3.

 

PITANJE:

 

Kristovi sljedbenici moraju se naći trošeći svoje vrijeme, trud i novac na širenje Poruke Tri Anđela, a ne na poljima zemlje boreći se za ime crkve od koje su se odlučili odvojiti. Braćo, radimo za Boga u širenju njegove istine, a ne da nas Sotona uvuče u trošenje našeg vremena, truda i novca u pokušaju da se uhvatimo za idola. (IME) Ne postoji valjani biblijski razlog zašto bi Bog želio da bilo koji od Njegovih odvojenih ljudi brani svoje pravo i gubi dragocjeno vrijeme i novac da bi se nazvao "Adventist Sedmog dana". Želio bih pitati one koji vjeruju da je vrijeme da napuste SDA ckrvu, a istovremeno osjećaju da moramo "zadržati ime" Adventista Sedmog dana da mi odgovore na sljedeće činjenice iz Svetog pisma i DP-a.

 

"Cijelo sam vrijeme širio ruke svoje za narodom nepokornim, koji je išao za svojim mislima putom, koji nije bio dobar.... I ostavit ćete ime svoje za kletvu mojim izabranicima: ‘Tako te ubio Gospodin Gospod!’ A sluge će svoje nazvati drugim imenom." Izaija 65:2,15

 

"Pripadnike ove crkve Bog poziva da u svom životu izvrše promjenu. Oni su imali ime da su živi, ali svojim djelima su svjedočili da im nedostaje ljubav Kristova. O, kako je mnogo onih koji su pali zato što su se pouzdali da će im samo ispovijedanje vjere donijeti spasenje? Koliko je njih propalo koji su se trudili samo zato da im se ime uzdigne i proslavi! Ako je netko stekao dobar glas pošto se pokazao kao uspješan evanđelista, darovit govornik, čovjek molitve, čovjek vjere i izrazite pobožnosti, takvome prijeti opasnost da doživi brodolom svoje vjere kad naiđu neka mala iskušenja koja Bog može dopustiti. Njegovi veliki napori često su ulagani samo zato da bi sačuvao stečeni ugled i čast." -7BC: p. 958.

 

"Vrijednost drveta ne određuje se njegovim imenom, već njegovim rodom. Ako je drvo beskorisno, ime ga ne može spasiti od uništenja." DA p.107.

 

"Mi nismo spašeni kao sekta; nijedno denominacijsko ime nema nikakve silu da nas dovede u milost s Bogom. Spašeni smo pojedinačno kao vjernici u Gospodina Isusa Krista."  -RH 02/10/1891

 

Istina je da se Sveto pismo bavi takvim problemom kao što je ovaj. Ako mislite da morate prisvojiti SDA ime razmislite o tome što stvarno radite. Prisvajate li ime samo zato što želite imati IME? Ili je to zato što prihvaćate staru SDA teologiju? Vaš razlog je ovo posljednje. Sada pogledajte ovo ...

 

Rimljani 2:29 'nego je Židov onaj koji je to u nutrini, i obrezanje je obrezanje srca, u duhu, a ne u slovu; kojemu pohvala nije od ljudi, nego od Boga.'

 

Ja također prihvaćam izvornu SDA teologiju kao istinu i dok gledam u svoje srce vidim da sam "SDA" iznutra kao što je Kršćanin Izrael iznutra. Ali zbog onoga što je Rim otvoreno učinio ovoj crkvi, moram stajati uz istinu i navijestiti da sam izvana Ostatak Sedmoga dana.

 

"Čestita žena predstavlja čistu crkvu, grešna žena otpadničku crkvu. Za Babilon se govori da je bludnica; 4sp p. 232

 

Plodovi crkve SDA govore da je dio BABILONA.

 

Tko može iskreno reći: »Naše zlato je okušano u ognju, naše haljine su neopoganjene od svijeta?« Vidjela sam kako naš Učitelj pokazuje na haljine takozvanih pravednika. Svukavši ih, On je otkrio prljavštinu koja se krila ispod njih. Zatim mi je rekao: »Zar ne vidiš kako, pridajući sebi važnost, pokrivaju svoju prljavštinu i pokvarenost karaktera? 'Kako li vjerni grad postade bludnicom?' Dom Oca mojega postao je dom trgovine, mjesto iz koga je božanska prisutnost i slava otišla! Zbog toga je nastala slabost i snage nedostaje." 8T 250.2.

 

PITANJE:

 

Kao Adventisti Sedmog dana, evangelizirate li katolike? Teško je, zar ne? Znam da jest, to radim već više 21 godine. Oni inzistiraju na ostanku u crkvi iako imaju dokumentirane dokaze koji dokazuju da su u otpadu. Priznaju da znaju da su njihovi vođe u grijehu i otvorenom otpadu, a ipak ostaju u toj crkvi. Dijelite li ove stihove s katolicima koje je Gospodin stavio na vaš put?

 

Amos 3:3 Mogu li dvojica ići zajedno, osim ako se ne slože?

2. Korinćanima 6:14 Ne ujarmljujte se s nevjernicima. Ta što ima pravednost s bezakonjem? Kakvo li zajedništvo svjetlo s tamom?

2. Korinćanima 6:17 Stoga iziđite iz njihove sredine i budite odvojeni,” govori Gospodin, “i ništa nečisto ne dotičite; i ja ću vas primiti

Otkrivenje 18:1-5 I vidjeh nakon toga jednoga anđela gdje silazi s neba s velikom vlašću; i zasvijetli se zemlja od slave njegove. I povika on silno, jakim glasom: “Pade, pade Babilon veliki, i postade prebivalištem zlodusima, i tamnicom svakom nečistom duhu, i kavezom svakoj nečistoj i mrskoj ptici.  Jer su se svi narodi opili vinom gnjeva njezina bluda, i kraljevi zemaljski s njom su bludničili, i trgovci zemaljski su se obogatili od njezine silne raskoši.”  I začuh drugi glas s neba gdje govori: “Iziđite iz nje, narode moj, da ne budete dionicima njezinih grijeha i da ne primite od njezinih pošasti. Jer grijesi njezini do neba su doprli i spomenuo se Bog njezinih opačina.

 

Ako evangelizirate katolike, već ste shvatili da imaju neobičan način razmišljanja. Oni znaju da su njihovi vođe u grijehu, ali im dopuštaju da ih vode bez obzira na sve. Dakle, moje pitanje vama dragi Adventisti je ...

 

Zašto VI ostajete u crkvi Adventista Sedmog dana?

 

U gore navedenom dokumentu dodao sam izjave koje se pojavljuju u dokumentu sa sljedećeg linka. Ron

 

http://www.sdaapostasy.org/remnantout.htm

 

Svi Njegovi blagoslovi,

 

Ron Beaulieu

 

Prijevod: Ivan Komadina